måndag 23 mars 2009

Analog vecka

Har av olika anledningar haft en analog vecka, helt utan datorer. Väldigt skönt för ett utmärglat psyke. Här är lite diverse som inte bloggats.

Enligt nyckelhalet.se: Nyckelhålsmärkta livsmedel ... innehåller mindre socker ... än andra livsmedel av samma typ.

Alltså: Bara för att en produkt är märkt med nyckelhål betyder det inte att den är nyttig, bara att den är mindre onyttigt än andra liknande produkter. T.ex. kan en falukorv vara märkt med nyckelhål men ändå vara onyttig, men mindre onyttig än andra falukorvar. Men jag tror ändå Hemköp märkt hyllan med druvsocker en smula galet:Taskig bildredigering, jag vet. Men ändå den bästa bild ni får på min "före/efter":Någon dag i slutet av februari tog jag bl.a. de här bilderna från köksfönstret.
Å så var det där med vikten. I fredags morse var jag nere på 96,3, men det gled upp lite till 96,6 till lördag morgon. På lördag hade vi ölprovning, filmmarathon, snask till förbannelse och besök på kinakrogen. Det satte helt klart sina spår för söndagsvikten, 98,4! Jösses! Jag blev så deprimerad att jag smällde i mig alla kvarvarande ostkrokar, chips, en chokladkaka och så allt lösgodis. Samt en stor flaska coca cola. Det blev inte mycket bättre för dagens vikt alltså... Vikten har för första gången gått åt fel håll! 13,3 kilo kvar och att jag öppnat nästa flaska med cola och satt i mig tre kanelbullar lär väl inte hjälpa?


Vi hade en filmmarathon med Alienfilmerna i november 2007. Det har länge varit dags för en uppföljare på den lyckade dagen, men ingen har kommit på något bra tema. Inte den här gången heller, så var och en fick helt enkelt välja ut en film som de ansåg de andra skulle se.

Ryddan blev först ut med American Grafitti, eller Sista natten med gänget som den heter på svenska. Inspelad 1973 med bl.a. Richard Dreyfuss (forskaren i Jaws / Hajen) och Harrison Ford. Två kända skådisar som var rätt unga och små på den tiden. :)

En film om ett gäng ungdommar som spenderar en sommarnatt 1962 med att cruisa runt stan i sina stora amerikanare, ragga och lyssna på piratsända radiokanalen Wolfman. Något tunn handling kan tyckas, men ändå riktigt bra.


Efter det blev det dags för Ankis filmval; Sen to Chihiro no kamikakushi (mer känd som Spirited Away). En härlig anime (japansk tecknad film) om en tioårig flicka som hamnar i en annan värld med gudar, häxor och andar. Skaparen Hayao Miyazaki är välkänd utanför Japan med filmer som Hauru no ugoku shiro (Det levande slottet) och Tonari no Totoro (Min granne Totoro). Om ingen av namnen ringer någon klocka har du massor av underskön film att kolla in! Den japanska sagokulturen är verkligen något helt annat än den vi västerlänningar är van vid. Ankis val är även hennes favorit, jag är nog benägen att hålla med.


Harri höll oss kvar i asiatisk sagovärld, men bytte till Kina och Kung Fu med den något överdrivna filmen Kung Fu Hustle. Den utspelar sig i 1940-talets Shanghai och drabbningen mellan det beryktade yxgänget och ett antal kung fu-mästare som försöker leva ett normalt liv i skymundan. Massor av skön humor och snygga specialeffekter, riktigt kul! Regissören Stephen Chow verkar ha gjort en massa film, jag måste kolla in mig på den här subgenren!


Nu tog vi lite paus för att hinna med lite mer ölprovning, den hamnade lite i skymundan av filmerna. Kanske inte den bästa idén att mixa de tu, men mitt filmval byggde på att vi skulle vara lite lagom berusade och allmänt trötta på film. Så mer alkohol behövde komma in i blodet.

Efter denna dryckespaus stoppade jag Peter Jacksons Braindead i DVD-spelaren och splatterfaktorn gick upp nära max. När man ser denna kultrulle är det svårt att förstå att det är samma Peter Jackson som senare gjorde Sagan om ringen-filmerna. Eller den alldeles för långa och dåliga King Kong för den delen. Om man missat hans tidigare verk rekommenderar jag även Meet the Feebles, en beskrivning skulle kunna vara "Mupparna på crack".

Oj, vilken textmassa utan bilder. Jag gör ett nytt inlägg om ölen...

5 kommentarer:

Jesper Löfgren sa...

Hmm, kan inte låta bli att gilla din 50/50-frisyr... Tycker du ska bygga hårt på den! ;)

Tobbe Arnesson sa...

Jag som trodde du skulle klanka ned stenhårt på min dåliga bildbehandling. :-O

//Harri sa...

Hehee.. Fiiin 50/50-bild!

Bli inte för nedslagen och börja svulla bara för lite viktuppgång, bara fortsätta på den inslagna vägen, lätt och bli uppgiven, Trodde aldrig jag skulle komma ner under 99kg förra veckan men det löste sig mot slutet av veckan! =)

Tobbe Arnesson sa...

Sanningen är väl att jag inte svullade för att vågen gått upp, utan för att det var gott och jag var bakis. Men tack för supporten, så här fiender emellan! :D

Johan Mölleborn sa...

Men tänk vad mycket socker det måste vara i de andra druvsockerpaketen! :O

50/50-frilla kommer stort. Undrar vad kunderna skulle säga om man dök upp så där på projektmöten? :)
/J