lördag 14 februari 2009

Romme

Det här blev en udda vinter, åkte slalom hela två gånger! Normalt sker det en gång varannan vinter. Åkte med syrran och hennes familj till Romme Alpin. Ni Stockholmare som läser här; Romme uttalas med samma 'o' som finns i Globen. Inte Råmme med 'o' som i Ståckhålm alltså. ;)




Trots att jag alltid bott inom en timme från backen har jag aldrig varit där, av någon anledning har vi alltid åkt till Säfsen istället. Men nu var jag trött på Säfsens backar, där är bara brant första tredjedelen av pisterna. Det betyder att man bara hinner några få svängar innan man får stå på för att slippa staka till liften.



Det är tydligen sportlov i södra Sverige och det märktes. Vi fick köa en timme på att hyra skidor och det speglade även av sig på liftköerna, men när vi väl var igång och åkte funkade det rätt hyfsat ändå.

I vart fall för mig och syrrans karl Johan. Syrran fick så ont i fötterna av pjäxorna att hon bara gjorde ett åk men sonen Mattias var med och åkte nästan hela dagen. Tills han ramlade och skadade ledbanden i ena knäet. Blev snöskoter från pisten, röntgen dagen efter och kryckor med sig hem. :(



Blev bara de här tre bilderna men jag har lite film som ska klippas ihop någon dag, återkommer...

Romme var ett betydligt bättre alternativ än Säfsen. Inga helsvarta backar men en handfull roliga pister som var svart/röd-markerade. Det nya pistområdet på Snöberget var dock för flackt för min smak men en pärla för de som gillar blå och röd. Pisterna var i väldigt bra skick, lite is i de riktiga branterna men det fanns i regel strängar med hopkarad snö att åka i även där. Den som ska hyra skidor gör dock bäst i att förboka på nätet...

5 kommentarer:

flatulated sa...

Hälsade du på Robert? ;)

Tobbe Arnesson sa...

Var han där så såg jag honom inte, så nej.

Unknown sa...

Tror han var bara där på lördagen, ni var kanske där i söndags?

Tobbe Arnesson sa...

Vad står det för datum på inlägget? ;)

Det var massor med folk där så lätt att missa någon.

Unknown sa...

Datum smatum, klart jag såg det, men inte vet jag om du lyckas datera inläggen synkat med rätt dag! =)